2011. október 26., szerda

mosómasa..végigolvastam egy posztot és a rengeteg kommentjét az ágynemű mosásról..
(ejj,de nekem való téma:D)..
tudom,nem először mondom,hogy nálam a mosás-teregetés-vasalás valamiféle agyi zakkanás..
már gyakorlott terapeutaként bánik velem ancsa,és például kimossa a fekete ruhákat,mire hazaérek,hogy ne kelljen látnom sem..(utálok sötétet mosni)..
és pontosan tudja,hogy nem jó az,ha leszedi a szárítót helyettem,mert csak én..csakis én tudom JÓL leszedni a ruhákat:D
ahogy jól mosni,és teregetni is csak én tudok..
mert nem mindegy,hogy mit hány fokon,melyik programmal,milyen mosószerrel(több évtizednyi mosás után állítom,hogy az ariel-lenor kombinációnál nincs jobb és hatásosabb)..
persze van rá ingerenciám,hogy ezt a mosódiós,mosószódás dolgot kipróbáljam,de valahogy amint elindulok beszerezni őket,mindig egy nagy doboz ariellel érek haza:)
mióta megsúgták nekem az ipari ariel beszerzési helyét,azóta még fehérebbek a fehérek..(SEMMI nem mos olyan fehérre,mint az..mindent végigpróbáltam már)..
és ne feledjük,hogy a hátam mögött van 3 fullban maszatos kisgyerek ruhatára,amiből sikeresen kivitte a mindenféle iszonyat koszokat..
most sem panaszkodhatom rájuk,mert perszehogy zokniban közlekednek egy olyan házban,ahol a kertből járkál kibe 2 kutya..
ilyenkor esős időben hiába a napi porszívózás,söprés..
úgy néznek ki a zoknijaik,hogy krumplit lehetne bennük termeszteni..

az csak egy dolog,hogy én ráadásul mániákus tisztogatós vagyok,és nemcsak nekünk,de a kutyáknak is rendszeresen ágyat húzok..(a párnáikon mosható huzat van)..
a konyharuhákat,konyhai törlőrongyot naponta mosásba vágom,és a törülközőket is lopkodom a csajok szerint,mert állandóan rajtam keresik..
hát kimostam..na és:)
mondjuk tudom,hogy eszement vagyok,hiszen 4 nőnél alapból is rengeteg mosnivaló van,én pedig még csinálom magamnak a plusz munkát azzal,hogy nem tűrök meg semmilyen koszosgyanús dolgot magunk körül..

emlékszem,mikor még férjnél voltam,anyósom idegrohamot kapott miattam..
merthiszen "egy sváb családban ez nem szokás,hogy 2 hetente húzok ágyat"..(nálam meg igen..na és..nyáron van,hogy hetente..jajjajj..)
és jézusmáriaszentjózsef..a gyerekek naponta húznak tiszta pizsamát..(mikor még maszatkák voltak)..
igen..pontosan..
mégpedig azért,mert a kisgyerek már csak olyan,hogy szeret pizsiben tévé előtt majszolni,rajzolgatni,szoba közepén ülve babázni,na meg felkelés után is még tennivenni felöltözés nélkül..
és nem tudom,másnál ez hogyan van,de az biztos,hogy a gyomrom fordult volna ki,hogyha fürdés után a pihepuha illatos gyerekre rá kellett volna húznom az előző napi összecsokizott,összehempergett koszos leamortizált pizsamáját..

tudom,hogy magamnak csinálom a többletmunkát..
azt is tudom,hogy ezen nem múlik semmi..
mégis azt gondolom,hogy ez az egyetlen káros szenvedélyem,hogy ennyire szeretek mosni-teregetni-vasalni..
sose legyen rosszabb:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése