2011. augusztus 1., hétfő

augusztus hava..


A nyár dereka. Ebben a hónapban éri el a meleg a tetőpontját. A föld ekkor telítődik, az embernek fel kell töltenie magát energiával. 

 

 

Most amikor teljes pompájában tárul elénk a természet, most keressük társaságát, a belőle sugárzó erőt.

 

„A növények némák ... Hangulatuk a csend. Színük nyugtató. Létükben béke él ... Dimenziójuk a mélység és a magasság. Földből és fényből élnek ... A fák, az erdők, a mezők oxigént lehelnek: ÉLETET ___ ingyen. Mit kérnek? Kíméletet. 
Nincs örömed? Menj erdőbe, keress rétet, és érezd a növények életét. Hidd el, lesz örömed. Olyan csöndes, igaz, oly szép, mint a virágok illata, mint a fák élete” (Mácz István: Örülj velem!).  

 

 

A Naperőből annyit vegyünk fel magunkba, hogy egész télen, egész évben sugározzon bennünk, belőlünk. A Naperők ___ szíverők is és most nyílik lehetőségünk arra, hogy szívünket kitárjuk, kitágítsuk. 
 

A „két asszony köze”, Nagy boldogasszony napjától Kisasszony napjáig varázserejű időszak. A néphagyomány szerint akkor kell gyűjteni a gyógynövényeket. Bölcs tanács, ekkor valóban nagyon sok gyógynövény gyüjthető. Gyűjtés közben lélegezzük be illatukat, illóolaj-tartalmuk révén aroma­terá­pia végezhető egyben! Gyógyító, tisztító illat ez. Azután tároljuk a szárított gyógynövényekben ___ télire ___ a varázserőket.

 

 

Ki kell menni a szabadba, nagy sétákat, kirándulásokat tenni, kerti-mezei munkával foglal­kozni. Sétáljunk sokat mezitláb agyagos, homokos talajon, a húgysavlerakódásokat oldja, tisztítja a talpon keresztül, gyógyulnak a mozgásszervi betegségek! 
 

 

A tisztán látás fényében azt is „megláthatjuk” most, hogy miért vannak szervezeti zavaraink, miért nincs elég életerőnk. Táplálkozásunkon is változtatnunk kell a természetes étrend jegyében. A most termő gyümölcsök, zöldségek koncentrált kozmikus energiát tartalmaznak. 

 

 A gyümölcsevés, a dinnye- és szőlő-kúra ideje ez a hónap. A dinnye húsát kínálja ___ hús helyett. A hónap folyamán megjelenik a szőlő is.A legalább háromhetes szőlőkúra kitűnően egészíti ki a dinnyekúrát, s teljes felfrissülést eredményez. 
Az áfonya, a fekete szeder, az erdei szamóca, a kökény, a csipkebogyó és más vadon termő bogyós gyümölcsök nemcsak színesítik étrendünket, de ki is egészítik a kultúrnövények gyümölcseinek esetleges hiányosságait. 
Bőségesen vegyük étrendünkbe a szépítő, a bört tisztító, a májműködést serkentő uborkát, cukkinit, a fiatal tejes kukoricát!                           

 

 

 

 

 

 Forrás:hónapsoroló virtus 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése