2012. május 17., csütörtök

az önmagával elégedett ember..


http://indavideo.hu/video/Puzser_Videoblog_13_-_Csont_Collection_2012_Nyar






ezt itt és most nem azért,mert magáért az emberért rajonganék(pedig alapvetően értékelem és vonzónak is találom a stílusát..mindig is bírtam az asperger gyanúsakat),hanem azért,mert ezzel az állásfoglalásával mélységesen egyetértek..
úgy is,mint önmagammal elégedett ember,aki keményen megdolgozott önmaga elfogadásával(mindig is duci voltam,és az is maradok),és úgy is,mint aki 3 kamaszlányt nevel,akik még csak tanulják az önelfogadást..
így állandó téma nálunk a fogyókúra,a mi áll jobban az alakomhoz,és a jajj,én milyen kövér vagyok..

sok mindenben segíthetek nekik,például abban,hogy hogyan és miként kell egészségesen és tudatosan táplálkozni,vagy abban,hogy a divat eszközeivel hogyan segíthetünk rá az erősségeinkre,és hogyan leplezhetjük gyengeségeinket..

azt gondolom,hogy a legtöbbet mégis azzal segíthetek,ha példával szolgálok..
ha a saját szemükkel láthatják,hogy a ducik/kövérek nem a világ kitaszított rétegéhez tartoznak(minden erre irányuló médianyomás ellenére sem),és láthatják azt is,hogy az ápolt,csinos külső nem súlyfüggő..
ugyan nem hajlamosak a hízásra,és apjuk szikár termetét örökölték,így valószínű nem kell majd a saját kanosszájukat bejárniuk,mint nekem,de így is rengeteg frusztrációtól kell megszabadulniuk..
nekem is nap mint nap gurul el a gyógyszerem,mikor mindenhonnan az ömlik az arcomba,hogy csak minuszos súllyal lehetsz ember..
aha..ja..biztosis..

nem lehet elégszer elmondani,hogy bármilyen súlyú,bármilyen külsejű ember lehetsz..
ha elégedett vagy magaddal..ha megbékéltél saját külsőddel..akkor harmóniát sugárzol..
akkor úgy ragyogsz,ahogy csak a legszebbek tudnak..



2 megjegyzés:

  1. Ok, én is gömbölyű vagyok... elfogadom magam, Z. is elfogad így. De azért így negyven felett érzem a lábaimon a pluszokat... tehát fogyni kell. De tudod, sokan talán ezt nem értik meg, nem a kinézetem miatt szeretnék elsőképp, inkább az egészségem miatt... nem csinálok ügyet belőle, nem harsogom világgá, fogyi blogot sem fogok nyitni... ami még motivál: van pár ruhadarab, amit a méretemben egyszerűen nem és nem lehet kapni, de nekem KELL! :-)

    VálaszTörlés
  2. épp így gondolkodom én is:)
    ha fogyókúrázni kezdek,azt csakis magam miatt teszem..
    egészségi és ruházkodási okokból..
    most sem motivál más;)

    VálaszTörlés