2012. június 20., szerda

virágszüret..

olyan nagyon jól elképzeltem,hogy majd szalmakalapban,fonott kosárba gyűjtöm a körömvirágot épp déltájban..
na de ki van otthon olyankor..
pedig festői a kép,és az időn kívül minden adott is lenne hozzá..
tehát majd estefelé esem neki a kertnek,hiszen a levendulát is szedni kell sürgősen,az útban lévő kaprokat is szárításra szánom,a fűszernövények második nyírása is esedékes(hihetetlen,hogy talán háromszor is szüretelhetek róluk ebben az évben..áldott eső)..
az újzélandi spenót is az esti film alatt került letépkedésre,azóta is fekete tőle az ujjam..szívós,nemszeretem levelek..nekem az a tavaszi zsenge..az igen..
olyan kaotikus most a kert,mintha egy bolond szanaszét szórt volna mindenfelé magokat,ahogy esik,úgy puffan alapon..(mondjuk a bolond én voltam,mert mindenhová ültettem mindent,ahová értem)..
most persze minden megnőtt,és gyakorlatilag átláthatatlanná vált a kert..
bár nekem változatlanul szépséges látvány,ahogy a gyógynövények és a dísznövények nődögélnek nagy egyetértésben a paradicsomokkal,padlizsánokkal,egyebekkel..
az elvágólagosságot másban sem szeretem,így a kertben is az a szép..nekem..ha jó kócos..
csak mondjuk egy alapos gazolás már nagyon kellene,és bár szívem szakad belé,de muszáj a pillangóvirágokat is kiritkítanom,mert elleptek mindent(egy magot sem szórtam ki az idén,mégis mindenhol csomókban nő)..
a körömvirágról is gyűjtöttem szorgalmasan tavaly a magokat,de minek,mikor minden szabad(és nem szabad) centin körömvirág nőtt az idén..
hálás virágok,annyi szent,semmi macera nincs velük..
(nem lenne butaság egy cserebere fórum,ahol mindenki elcserélhetné másra a nála feleslegben kibújó palántákat)..

apropó körömvirág..
elkövettem hétvégén azt a hibát,hogy nem jegyzetfüzettel ültem le a tévé elé,pedig most aztán olyan sorozatot találtam,ami pont nekem való..kerti patika a spektrum home-on..(kedvenc adóm amúgy)..
növényi gyógyszerek..az én világom..(és a recepteket persze nem tudtam fejben tartani)..na majd legközelebb jól leírok mindent..
imádomműsor..
hasonlóan zizzenteknek kötelező:)


2 megjegyzés:

  1. Hasonlóan zizzent... Ma találtam a műsorra és a recepteket keresve a blogra, mert nálam se volt elsőre papír, ceruza. Esetleg sikerült lejegyezni a recepteket?

    VálaszTörlés
  2. a helyzet az,hogy az egyik adást egy az egyben lejegyzeteltem,és a végén rájöttem,hogy így viszont alig láttam belőle valamit..
    most azt a trükköt találtam ki,hogy megpróbálom majd részenként kétszer megnézni(az ismétlést is),hogy egyszer írjak,egyszer lássak is valamit..
    azt megígérem,hogy az érdekesebb és könnyebben megvalósítható receptekből teszek majd fel ide is..

    VálaszTörlés