2012. október 5., péntek

állatokon nem tesztelt termékek..

ahogy ígértem,itt a legrészletesebb és legfrissebb lista,amit sikerült feltúrnom..


Források:
amerikai és német PETA listák a nem tesztelő cégekről:
http://www.kosmetik-ohne-tierversuche.de/?portfolio_category=koerperpflege (Figyelem, megújult! Kattints a címkékre, és külön mutatja az egyes terméktípusok kegyetlenségmentes márkáit)
a tudatos vásárlók magyar oldala, azon belül az egyes márkák értékelései:
Állatkísérlet mentes termékek oldala, facebook csoport: 

Folyamatosan igyekszünk gyűjteni a vonatkozó adatokat, és amennyire csak lehet,ellenőrzött információkkal a kozmetikai célú állatkísérleteket ellenző, tudatosan vásárló olvasóink segítségére lenni.(Megj. Ezért is választottam külön a PETA szerint nem tesztelő és a "feltehetően nem tesztelő" cégeket)

1. A PETA (USA) listáján szereplő, állatokon nem tesztelt, itthon is kapható termékek:

Ahava termékek (egyes bioboltokban kaphatók) http://www.ahava.hu/
Antonio Banderas parfümök
Carolina Herrera parfümök (pl. Douglasben beszerezhető, mint ahogyan a többi parfümmárka is)
Dr. Hauschka termékek (egyes bioboltokban kaphatók - vannak dekorkozmetikumaik is)http://drhauschka.hu/   http://drhauschkakozmetikumok.hu/
Forever Living Products (MLM rendszerben, tanácsadóktól kapható aloe vera termékek, kozmetikumok) http://www.flpshop.hu/fooldal.html
Freeman termékek (PH Beauty Labs a cég neve) - Tescóban, Rossmannban könnyen beszerezhetők, bár elsősorban csak az arcápolóikat láttam (honlapjuk alapján szélesebb a termékpaletta). www.freemanbeauty.com
Hello Kitty parfümök
Logona termékek (fogkrémjeik, dekorkozmetikumaik és hajfestékeik is vannak! - a fogkrémek közepes árkategóriájúak, 800-1300 között.) külön magyar honlapot nem találtam, zöldbolton keresztül kaphatók, ill. pl. itt:http://www.biobolygo.hu/biotermekek_biobolt/logona_termekek ill. itt: http://www.provitamin.hu/logona-mf119.html?gclid=CL22upnmt68CFULN3wod0EUtig 
Lush kozmetikumok (megj.: a cég támogatja a Pilis-Budai kutyamentők állatvédő egyesületét, link)
Neways termékek (hálózatban, tanácsadóktól kapható, mint az FLP vagy az Amway) http://www.newaysweb.eu/home/hu
Nina Ricci parfümök
Paco Rabanne parfümök (pl. Black XS női és férfi)
Primavera termékek (német)(arcápolók, illolajok) kaphatók:http://www.biobolygo.hu/biotermekek_biobolt/primavera_termekek
Prada parfümök
Revlon termékek (pl. Revlon hajfesték, púder, rúzs, + Charlie parfümök)
Thierry Mugler parfümök
Victoria’s Secret termékek(testápoló, tusfürdő, parfüm)

2. További, magyar, illetve itthon kapható, állatokon nem tesztelt termékek (német PETA-lista illetve cégmérce alapján, valamint magyar termékek):
Figyelem! A bio- vagy natúrkozmetikum minősítés nem feltélenül jelzi a garantált kegyetlenségmentességet! (És ez igaz fordítva is, a kegyetlenségmentes nem mindig bio)
Ajánlatos továbbá a pálmaolaj (sodium palmate) mint összetevő kerülése, mert beszerzése környezetpusztítással, főemlősök élőhelyének megszűnésével jár.
A "bio" vagy "natúrkozmetikum" minősítés nem garantálja a pálmaolaj-mentességet. Megj.: ebből a szempontból még nem néztük át az itt szereplő cégek termékeit, olvasóink információit szívesen fogadjuk.A legbiztosabb, ha vásárlás előtt ellenőrzöd a kinézett termék minden összetevőjét. (Update: egyelőre nem sikerült olyan natúrszappant találnom, amiben nincs pálmaolaj vagy pálmavaj...)

Alva kozmetikumok - saját magyar honlapot nem találtam, itt látható néhány termékük:http://netbio.hu/sct/311570/Alva
Annemarie Börlind kozmetikumok - külön magyar honlapot nem találtam, itt van egy rendelési oldal: http://www.egeszsegplazabudapest.hu/search.php?q=annemarie+B%C3%B6rlind&gclid=CKaenfHmt68CFQdb3wodTzd-jQ
/van krémszappanjuk és tusfürdőjük is/
Dr. Organic termékek http://www.drorganic.hu/
Faith in Nature termékek http://www.naturkozmetika.com/
Ilcsi termékek http://www.ilcsi.com/ (magyar termék) Kozmetikákban szerezhetők be:http://www.ilcsi.com/kozmetika-terkep/
Lafe's termékek http://www.lafes.hu/rolunk
L'Occitanne termékek www.loccitanne.hu (UPDATE: felmerült, hogy ők mégiscsak tesztelnek, egyelőre nincs biztos ino egyik irányban sem.  Szerencsére a magyar fürdőszobák általában nem L'Occitanne-nal vannak tele, de azért szólok.)
Louis Widmer termékek (állítólag nem kaphatók itthon, de nekem nagyon úgy rémlik, hogy Sas patikákban már találkoztam velük! Akinek van pontos infója, írjon!)
Manna szappan http://mannaszappan.hu/ (magyar termék)
Tulasi termékek www.tulasi.hu (magyar termék) - kedvező ár!http://www.tulasi.hu/arjegyzek.pdf - FELTÉTLENÜL KIEMELNÉM ŐKET, MERT ÁRAIK HASONLÓK AZ ÜZLETEIK POLCAIN TALÁLHATÓ, ÁTLAGOS, ISMERT MÁRKÁJÚ (ÉS TESZTELT...) SAMPONOKHOZ, TUSFÜRDŐKHÖZ STB. Update: a (darabos) szappanjuk sajnos pálmaolajat tartalmaz - mint minden darabos szappan. Van viszont öko-mosogatószerük, Ahimsa néven.
Weleda termékek www.weleda.hu
Yamuna szappan, magyar termék, kedvező ár - Tescóban is beszerezhető. A termékre rá van írva, hogy állatkísérlet-mentes (ezt a cégmérce is megerősíti), és természetes összetevőkből áll. www.yamuna.hu Neten rendelhetők samponjaik, arckrémjeik. (Ezek közepes árkategóriájúak.)
Yves Rocher termékek http://www.yves-rocher.com/hu (Valahol már biztosan találkoztam velük - gyógyszertárban? Szerintem volt is itthon valami ilyen névvel, gondolkodom, hogy hol szereztem be... :)  )
Beszerezhetőség: interneten keresztül (pl. zöldbolt), illetve néhány márka Szegeden a Bio Drogériában (Vidra u.)- további beszerzési információkat szívesen fogadunk olvasóinktól!

3. További, feltehetően nem tesztelt termékek (csak a cégek saját információi hozzáférhetők):
Megj. a cég saját infói sajnos nem mindig megbízhatók. Lásd:
- úgy tűnik, a nyuszis embléma sem mindig megbízható (Himalaya, Eveline stb. egyáltalán nincsenek megbízható nem tesztelők listáin, noha magukról ezt állítják) Arra gyanakszom, hogy a nyuszis embléma azt jelenti, hogy az adott terméket nem tesztelték állatokon, DE attól az alapanyagokat, és/vagy a cég egyéb termékeit tesztelhették.
- a Nivea is büszkén 20 éve nem tesztelőként hirdeti magát a saját oldalán, közben pedig annyi az igazság, hogy  - idézet levelükből - "cégünk közvetlenül nem folytat állatkísérleteket" = közvetve igen.
- az Avonról pedig bebizonyosodott, hogy téves infókat terjeszett magáról, jelen tudomásunk szerint ők is tesztelnek.
- a Himalaya Herbals, ami büszkén hirdeti kozmetikumain, hogy nem teszteltek, gyógynövényes termékeit állítólag teszteli állatokon.http://www.indianvegan.com/vegan_products.php?start=60
Bízom benne, hogy az alábbi cégek cruelty-free mivoltáról hamarosan független információt is szerzünk.

Alverde termékek (DM-ben kaphatók) - PETA listán nincsenek, cégmércén sem, bizonytalan, nemhivatalos német oldalak szerint nem állatokon teszteltek. A német PETA egyik "hottest vegan" versenyzője felsorolta az általa használt termékek közt. (Én az áruk miatt több terméküket használom, és folyamatosan kutatok biztos infó után)
Amway/Artistry termékek(cégmércén annyi van róluk, hogy hiányzik az ezzel kapcsolatos nyilatkozat, de más, tudatos vásárlók információi szerint nem tesztelnek állatokon).
Caola-Alfa cég termékei (forrás: http://cegvezetes.hu/2003/03/hasznos-szepseg/ )
(Barbon, Caola, Caosept, Derby, Figaro, Kézbalzsam, Medal, Ovenall, Velmetina) Aki tud pontosabb infót, írjon! Nagyon jó lenne tudni, hogy ezek a klasszikus, könnyen hozzáférhető, olcsó magyar termékek valóban nem állatokon teszteltek, így nyugodt szívvel használhatók!
Claire Fisher termékek (Sas, Pingvin patikákban kaphatók, illetve osztogatták korábban ajándékba is)
"Natürlich verzichtet Claire Fisher dabei vollständig auf Tierversuche." http://www.claire-fisher.de/consumer/philosophie.aspx
Essence kozmetikumok (Cosnova) Forrás: http://www.essence.eu/hu/termekek/nem-teszteluenk-allatokon.html  (Rossmannban kaphatók)
Mann & Schröder termékek (pl. Aldo Vandini) - hivatalos listákon nem találtam őket, nemhivatalos források többször említik őket állatokon nem tesztelő cégként. Termékeik könnyen, Rossmannban, Tescóban beszerezhetők.
Oriflame termékek (cégmérce alapján a PETA 2011-es nem tesztelő listáján szerepeltek. 2012-esen nincsenek, de mivel megalakulásuk óta (60-as évek) az erőszakmentességet vallják, kötve hiszem, hogy hirtelen rátértek volna) Tanácsadóknál kaphatók.
Stella Zrt. termékei - szintén csak saját céges adattal rendelkezünk egyelőre.
Yalia termékek (német) nagyon bosszantó, hogy éppen az alacsony, vagy közép árkategóriás termékeket nem lehet a biztosan nem tesztelők listáján megtalálni, de elvileg ők sem tesztelnek, forrás: http://www.piaberrend.org/animal-testing-product-list/  Termékek:http://www.biobolygo.hu/biotermekek_biobolt/yalia_termekek/hajapolas (1200-1500 körül egy sampon/balzsam, 800 Ft a fogkrém, ez sajnos biokozmetikumon belül jónak számít)
Továbbá: egyelőre bizonytalan státuszú a termékeken állatkísérlet-mentességet feltüntetőEveline Cosmetics. (termékeik könnyen beszerezhetők, Tesco, Sas Gyógynövény, stb. így örülnék, ha kiderülne róluk valami pozitívum)
Egyes források szerint a Max Factor igazságtalanul szerepel a PETA tesztelő listán, mert egy ideje nem tesztelnek.forrás:Nőkért.hu(Antoni Rita)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése