2014. október 31., péntek

szeleburdi család..

behúztuk a nagy fákat,így elérkezett idén is a dzsungel állapot,és újra végighallgathatom,hogy nem vagyok én normális ezzel a sok növénnyel,és majd jól megnyírják őket,ha nem nézek oda..
(mondjuk tényleg véres sebesüléseket szerzek minden öltözéskor,mert már a ruhásszekrényemhez sem férek oda az óriási citromfától)..
de hófehér kedvenc cicám Tejci velem örül,és állandóan tarzant játszik a fikuszon..tavaszra nem sok levele marad..
a többi szobanövényt is szemmel kell tartanom,mert Nyunyesz tarvágást szokott rendezni közöttük a kimenőjén..a fehér kis újnyuszi Szöszmösz olyan,mint a neve..nem sok vizet zavar,észre sem veszem,ha kint játszóterezik..ritka békés kis teremtés..imádom..
egyébként tudom,hogy a lányoknak is csak a szájuk nagy,pont olyan bolondgombák,mint én <3
Szonjuska felhívja a cicáját,Fülest,ha elutazik(beszél is neki a telefonba persze),Ancsa nem akar Hollandiába utazni bébicsősznek a cicái miatt(nem mi hiányoznánk neki elsősorban,értem én :D )..hát hogyne érteném,hiszen mikor reggeltől mikulásig dolgozom,majd megpusztulok a virsli nélkül,és szétpuszilom mikor hazaérek..



elanyátlanodott szomorúvirsli,mikor dolgozom(ugye,hogy muszáj szeretgetni <3)

sárga szalagot fogok egyébként tenni a pórázára,mert az ellenállhatatlan külseje ellenére nagyon félős,és agresszíven reagál minden idegenre,főleg a férfiakra..
egy focipályán találták állatvédők,így valószínű férfiak bánthatták szegényt malacka korában(ésszel fel nem foghatom az állatkínzást,de ebbe bele se menjünk,mert őrjöngő fenevaddá válok,ha erről van szó)..


a bekuckózós esték látványosak nálunk egyébként,mert bezsúfolódik utánam a nappaliba a 3 kutya,a 6 cica,és olyankor szabadfoglalkoznak a nyuszik is,így lépni sem lehet az állatoktól..
és mi így szeretjük :))
bolondmi..



ágybatejci



visszatérve a lándzsás útifű szirupra..
3 literrel főztem,és 1 üvegnek már a nyakára hágtunk,pedig hol van még a tavasz..
jövőre legalább kétszer ennyit kell készítenem..
hihetetlen egyszerűen csinálom egyébként,nem méricskélek én semmit..
leszüretelek a kertben egy nagy fazéknyi útifű levelet,szedek hozzá a fűszerkertből egy-egy marék mentát és kakukkfüvet,kevés vízzel felöntöm,és odateszem rotyogni 1-2 marék cukorral..
mikor sziruposan sűrűre főtt leszűröm,és jó sok mézzel elkeverem(nem túl forrón,a méz hőérzékeny)..
üvegekbe öntöm,és mehet a dunsztba..
gyors és egyszerű,illata íze fantasztikus..

ma kifaragták a lányok a tököket,és nagyon szeretem,hogy még így huszonévesen is körbe lehet velük ülni az asztalt,és fontosnak tartják az együtt töltött időt <3











4 megjegyzés:

  1. Szeretnivaló kutyus, a bánatos szemeivel.:)....
    Csodaszép hólabda cica....
    Nekem még hátravan a növények behordása. Holnap,ha addig meg nem fagynak.Helyük nincsen,elfoglalta valami kályhacsempe,bontott.Nem tudom,hova rakom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most kegyes hozzánk az idő,könnyebb így bajlódni a virágokkal,mint csikorgó hidegben..remélem sikerül elhelyezned őket időben :)

      Törlés
  2. Ó de "irigyellek", csak bolondnak érdemes lenni! A szeretetnél, a gondoskodásnál nincs nagyobb érték a földön, adjuk amit tudunk, nem igaz? Édes ez a kisvirsli, én is mindig lelkiismeretfurdalok, mert be vannak zárva 10 órát is a blökijeim. De mit tegyek, dolgozni is kell, és én egyedül vagyok már. Igaz mindig rohanok haza, vagy ha dolgom van, fizetek kuttysétáltatót. Móni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egy ideális világban én sem a dolgozóból vágyódnék a szőrmókok után,hanem egész nap járnám velük az erdőt-mezőt :)
      nehéz mindenhol helyt állni,de ők olyan végtelenül türelmes és szeretetteli teremtmények,hogy mindent megbocsátanak nekünk <3

      Törlés