2015. január 28., szerda

ünnepi morzsák..

lemaradásom az írásban igen nagy,de néhány napja visszakaptam a laptopom,így valahogy a kedvem is..(ez még nem ígéret a jövőre nézve)..

ép ésszel túléltem az ünnepi hajtást,és a lányok vizsgaidőszakát is,úgyhogy innen már csak felfelé..
voltak meghittségek,bár ebben az évben valahogy döcögött az ünnepi áhítat,nem tudom hová bújt a karácsonyi hangulatunk..
betegeskedünk is szépen sorban az állatkákkal együtt,a reggelek össznépi gyógyszerosztásokkal kezdődnek,marokszámra fogynak a vitaminok..
pedig legel mindenki szorgalmasan,hiszen nálunk minden januárban kitör a fogyókúra szezon,a lányokon úrrá lesz az önsanyargatás..
salátareceptek és edzéstervek amerre csak nézek..
jógamatrac,ugrókötél,futózoknik..na még fél kiló salátát,hozz még halat,na meg gyümölcsöt egy raklappal..cukooooor?azmiaz..meg se halljam ezt a szót..
(én kivárom vele a tavaszt,ahogy szoktam,az én szervezetem még kuckózik,feleslegesen nem kínozom magam)..
egy kicsit sem élvezem most az óriási havat,ami nálunk faluszélén még mindig szépen tartja magát..
majd megfagyok a hajnali jégvakargatásban,mikor megkeresem az autót a hó alatt,és felfeszítem a minden reggelre befagyott ajtajait..(nincs rajtam elég zsír ezek szerint :D)
legkevésbé a telet szeretem,és ezen az sem változtat,hogy kifejezetten szeretek tüzet rakni a kandallóban,és nekem még mindig full romantika a ropogó tűz hangja,és a fa finom illatú füstje..
behavazott mézeskalácsházban nézni a lobogó tüzet..
igazából egy szavam sem lehet..Ancsa ismét kitett magáért az ünnepi menükkel,hangosan nyöszörögtem a gyönyörűségtől..úgyhogy kénytelen lesz újra elkészíteni a fogásokat,amikkel nem is borzolnám itt senki idegeit..fotó sincs,olyan gyorsan fogyott..a tiramisu az egyetlen dokumentált darab..(simán megélhetne belőle ez a lány,ha nyelvészként éhenhalna) Ancsa ufószemű feketepárduc gyereke

 

bölcsészlány kékbe álmodva..
Katus az idén kékbe öltöztetett karácsonyfával


betegápoló szerepben tejci babám


tejfiú az abszolút kiskedvenc

a legkisebb királylányom,Szonjuska közben letette a középfokot angolból úgy,hogy sosem tanulta..büszkeségem határtalan..egy újabb nyelvzsenit avathatunk a családban <3


jajj,és ki ne hagyjam a vasárnapi színházat,amit még a lányoknak szántam karácsonyi ajándékba,aztán úgy alakult,hogy én is mentem(lovelove Zsuzsi <3),és ez az este a szakadó hóval,a hó alatt roskadó fákkal,a fehér Budapesttel és a csodás élménnyel együtt az egyik legjobb nap címét viszi nálam..
folytatódhatna így ez az év..

4 megjegyzés:

 1. Folytatódjon! :o)))

  Örülök, hogy hírt adtál magatokról. :o))

  Látod, én most irigylem a havat Tőled (a hajnali odafagyásokat azért neeeeem!), mert annyiranagyon szeretnék Zsebgyereknek hóemberes-szánkózós örömet szerezni!

  VálaszTörlés
 2. köszönöm,drága vagy! :)

  remélem most már nálatok is esett a manókáknak játszani elég hó..(még az én Ancsám is kiment hóembert építeni és hógolyózni..ebből nem lehet kinőni:D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye nem?! Én nem mertem sehol leírni, de (vén fejjel) is annyira jó hóembert építeni, szánkózni, havazni... :o)))

   Törlés
  2. ó,semmi szégyellnivaló nincs benne:)
   meggyőződésem,hogy hagynunk kell a bennünk élő gyereket érvényesülni:))

   Törlés