2014. július 2., szerda

más értékrend..

az elmúlt hetekben nagy léptekkel haladtunk előre anyukám lakásával is,és a pici házunk újítgatásával is..
persze rengeteg munka van még hátra..
beépítésre kerül egy tetőablak,mert a padlásra felhordott irdatlan mennyiségű holmi nem tud szellőzni az ezer fokban,mosdó és csaptelep csere kipipálva,a felső kis mosdóhelységben így már csak lakkozás kell,és egy helységet kipipáltunk..
a többihez még hozzá sem fogtunk,mert mindig szanaszét vannak a lányok(hálistennek),így biztosan elszöszmötölünk a munkákkal őszig,de sebaj..
6 éve költöztünk be,és ennyi idő alatt minden nagyon leamortizálódott..(bár tisztában vagyok vele,hogy olyan nincs,hogy végeztünk..mert amint befejeztük,kezdhetjük újra)..
a családi ház örömei..
milyen szerencsések vagyunk,hogy ilyen gondjaink vannak..

most már ugyan mindenki jól van,de az elmúlt heti otthonnyaralásomnak volt olyan pontja,amikor egyszerre volt nálunk található egy hasműtétes spániel vicces pizsamában,két golyótlanított alélt yin-yang kandúrcica,és ancsa szájsebészeti műtéteken átesett párja..így amikor a leukózisos cicával kellett orvoshoz rohanni,már csak rezignáltan húztunk egy újabb vonalat a kórházi mappában..
de ezennel remélem letudtuk az orvosi köröket egy időre..

a zuhany alatt néha azt vizionálom,hogy valamely wellness csodában tartózkodom épp(az az én nagy szenvedélyem),de aztán bilibe lóg a kezem,és örülök neki,ha majd egy óccó gumimedence bekerül esetleg a kertbe,ha már szétfőtt a fejünk..
egyébként ezek ellenére kicsit sem vagyok elégedetlen,hiszen van,akinek kertje sincs,és egyébként is úgy gondolom,hogy a meglévőből kell a legtöbbet kihozni..
a régi életünkben,a régi házban volt csilivili úszómedence,de tudok úgy tekinteni a régi úriasszony életemre,hogy örülök neki,hogy elmúlt..
ha egy lavór szarban ülsz,hiába van a fejeden koronaékszer..
ez a kis piánós,lecsendesült új életem sokkal jobban passzol hozzám,és nem bánom,hogy tíz körömmel kell összekaparnom a rávalót..
valahogy mégis minden igazabb és valódibb..




8 megjegyzés:

  1. S úgy érzem békében élsz magaddal.

    VálaszTörlés
  2. :) Sokkal nagyobb "becsülete", értéke van annak, amiért magad küzdessz meg, vagy amit magad készítesz. Én is így vagyok vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te ezt pontosan érted,hiszen te is ugyanígy alakítgatod a saját kis biztonságos-kuckómeleg világotokat..
      sokszor ismerős,mikor magatokról írsz:)

      Törlés
  3. Olyan jó, amikor az ember értékelni tudja azt amilye van, és örülni tud apróságoknak is, nem vágyik mindig többre és jobbra. Nehéz dolog ez, és nem mindenki képes rá. puszi Móni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. vágyni szoktam ám azért sokszor,szebbre-jóra:)
      de ez nem nyomorít meg,mert 'megvágyom' és aztán elengedem..
      ha teljesül,nagyon boldog leszek,ha pedig nem,akkor elfogadom,hogy nincs itt az ideje..
      tény,hogy nem tárgyakban mérem a boldogságot:)
      puszi

      Törlés
  4. Jó lehet melletted és körülötted élni. Sugárzol és ez nagyon finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm szépen!..de kedves vagy,hogy ezt mondod :)

      Törlés